fbpx
  1. Αρχική
  2. Άρθρα
  3. ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ E-SHOP ΜΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ;

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ E-SHOP ΜΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ;

Digital Marketing Blog - Πώς μπορεί να γίνει το e- shop μου ανταγωνισμό;

Το ηλεκτρονικό εμπόριο τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα στην Ελλάδα, κυρίως μετά από την εμφάνιση του κορονοϊού. Πολλά καταστήματα αναβάθμισαν τα e-shops τους και άλλα που δεν διέθεταν τα δημιούργησαν εκ νέου. Πώς όμως μπορεί μια επιχείρηση μέσω του e-shop του να ξεχωρίσει ανάμεσα στον ανταγωνισμό;  

Όταν ο χρήστης αναζητά κάτι στο διαδίκτυο με στόχο να αγοράσει, ξεκινά μια διαδικασία σύγκρισης προϊόντων και τιμών. Για τον λόγο αυτό οι εταιρείες επιδιώκουν να έχουν μια πολύ καλή διαδικτυακή παρουσία. Προτεραιότητα κατά την κατασκευή ενός e-shop είναι η σχεδίαση ενός ευπαρουσίαστου και εύχρηστου design. Για να τραβήξει την προσοχή του χρήστη μια πλατφόρμα χρειάζεται να τον ελκύει αισθητικά και κυρίως να μπορεί να περιηγείται με ευκολία, ώστε να μπορεί να εντοπίσει άμεσα το προϊόν που επιθυμεί.

Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να είναι mobile friendly. Πλέον ο περισσότερος κόσμος συνδέεται από κάποια κινητή συσκευή (κινητό ή tablet) και γι αυτό είναι απαραίτητο το e-shop να είναι φιλικό τόσο προς σταθερούς υπολογιστές όσο και προς κινητά. Ένα ακόμα βασικό στοιχείο είναι ότι ο χρήστης θέλει να νιώθει ασφάλεια για να ολοκληρώσει τη συναλλαγή του. Συχνά εγκαταλείπουν την παραγγελία τους λόγω των πολλών βημάτων που απαιτούνται. Καλό, λοιπόν, είναι να μειώνονται τα βήματα αυτά για να μην κουράζεται ο χρήστης και κυρίως για να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια να δηλώσει τα στοιχεία του. Ένα tip που μπορεί να ακολουθήσει μια επιχείρηση είναι να παρέχει κάθε δυνατό τρόπο πληρωμής, ώστε να διευκολύνεται ο χρήστης κατά την αγορά του.

Εκτός από τις on-page ενέργειες που μπορεί να κάνει μια επιχείρηση, υπάρχουν και οι off-page ενέργειες που βοηθούν ένα e-shop να ανελιχθεί και να γίνει πιο γνωστό. Συστήνονται για τον σκοπό αυτό οι Google Ads και οι Social Media Ads. Σήμερα ο περισσότερος κόσμος αναζητά οτιδήποτε θελήσει στο διαδίκτυο και υπάρχει η τάση να προσελκύονται από τις διαφημίσεις που τους εμφανίζονται. Φτιάχνοντας διαφημιστικές καμπάνιες, το brand μπορεί να γίνει γνωστό άμεσα σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων, κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο νέους πελάτες, αλλά διατηρώντας και την αφοσίωση των ήδη υπαρχόντων πελατών. 

Μέσα από την πολυετή μας ενασχόληση με την κατασκευή ιστοσελίδων και e-shops, στην OnFollow σας προσφέρουμε λύσεις για τη δημιουργία του δικού σας μοναδικού e-shop. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.