fbpx
  1. Αρχική
  2. Άρθρα
  3. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ: Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗς ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ: Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗς ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Branding blog - Σχεδιασμός λογοτύπου: Η ταυτότητα της επιχείρησης

Ο σχεδιασμός λογότυπου αποτελεί μια από τις σημαντικότερες διαδικασίες για κάθε επιχείρηση, καθώς αποτελεί την αρχή και το ξεκίνημά της και απαιτεί προσοχή ακόμα και στις πιο μικρές λεπτομέρειες. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τη γραφιστική αναπαράσταση της εταιρείας σας και ουσιαστικά την ταυτότητά σας. Το λογότυπο αποτελεί το σήμα κατατεθέν της επιχείρησής σας και είναι το μέσο με το οποίο μπορεί να γίνει γνωστή και να αποτυπωθεί στο μυαλό των καταναλωτών. Ένα επιτυχημένο λογότυπο θα ενθαρρύνει τους νέους πελάτες να γνωρίσουν την επωνυμία σας, θα σας ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό και θα αποτελέσει ένα σύμβολο εμπιστοσύνης και φήμης αφού θα παρέχει μια άμεση αίσθηση του τι είναι η εταιρεία σας. Πρέπει να είναι μοναδικό, αξέχαστο και  διαχρονικό. 

Όπως αναφέραμε, το λογότυπο είναι ίσως το πιο σημαντικό μέρος της ταυτότητας της επωνυμίας σας, καθώς αφορά την αναγνωρισιμότητα της εταιρικής ταυτότητας της επιχείρησης (branding). Το λογότυπο αποτελεί την πρώτη επαφή ενός πελάτη με μια επιχείρηση, ενώ ο σωστός και επαγγελματικός σχεδιασμός του θα τραβήξει το ενδιαφέρον του πελάτη, θα του δώσει να καταλάβει τη φιλοσοφία της εταιρείας ενώ ταυτόχρονα θα του προσφέρει ένα αίσθημα εμπιστοσύνης για την εταιρεία αυτή. 

Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα λογότυπο που να συμβολίζει με μια ματιά τον στόχο της επωνυμίας σας, με τέτοιο τρόπο ώστε να προσελκύει αμέσως την προσοχή του κοινού σας. Στη Jump Creations συνεργαζόμαστε στενά με τους πελάτες μας, ακούμε όλες τις απαιτήσεις τους, καθορίζουμε μαζί τους τους στόχους της επιχείρησης και τους προτείνουμε μια προσέγγιση που θα τους εκφράζει καλύτερα. 

Καθοδηγούμε τους πελάτες μας σε κάθε βήμα της διαδικασίας σχεδιασμού λογοτύπου, ξεκινώντας από τον καθορισμό χρωματικής παλέτας, στυλ, εικονιδίων και γραμματοσειρών μέχρι να καταλήξουμε στην επιλογή διαφόρων σχεδίων, τα οποία έχουν δημιουργηθεί ειδικά για τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης. Έτσι, είτε θέλετε να δημιουργήσετε από την αρχή το λογότυπο της επιχείρησής σας, είτε επιθυμείτε να αλλάξετε ή να βελτιώσετε το ήδη υπάρχον, είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε τη θέση της επωνυμίας σας δημιουργώντας ένα σχέδιο λογότυπου που πραγματικά της αξίζει.