fbpx
  1. Αρχική
  2. Άρθρα
  3. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΩ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΟΥ;

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΩ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΟΥ;

Social media blog - Γιατί να έχω λογαριασμό στα social media για την επιχείρηση μου;

Τα Social Media στη σημερινή εποχή αποτελούν την πιο αποτελεσματική συνταγή για την αύξηση της αναγνωρισιμότητας – επομένως και των πωλήσεων – στην εταιρεία σας. Αυτό μπορούν να το καταφέρουν με πολύ χαμηλό κόστος και παράλληλα να εκτοξεύσουν τα κέρδη σας. Με τη σωστή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα αυξηθεί επιπλέον και η προβολή σας στους ήδη, αλλά και σε νέους πελάτες αυξάνοντας και το πελατολόγιο της επιχείρησής σας.

Τα ισχυρότερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι το Facebook, το Instagram και το Youtube. Με την ορθή διαχείρισή τους θα καταφέρετε να πετύχετε του στόχους που έχετε θέσει στον μέγιστο βαθμό, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι στρατηγικές και οι τεχνικές που θα έχετε στη διάθεσή σας είναι τόσες πολλές, που θα καλύψουν και θα ενημερώσουν όλο το φάσμα του κοινού σας, στο οποίο θέλετε να προωθήσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. 

Τι θα πρέπει να γνωρίζετε για ξεκινήσετε τα social media;

Αρχικά, θα πρέπει να έχετε μία ολοκληρωμένη εικόνα για την εταιρεία σας, με συγκεκριμένους στόχους. Να έχετε αποφασίσει τον τρόπο επικοινωνίας με τους πελάτες σας μέσω των social media, γιατί έτσι θα κερδίσετε το ενδιαφέρον τους από την αρχή. Να τους δίνετε την εντύπωση ότι οι χρήστες αλληλεπιδρούν με έναν πραγματικό άνθρωπο, αλλά ταυτόχρονα να μην χαθεί το στοιχείο του επαγγελματισμού. Επίσης, τα social media προσφέρουν μεγάλες δυνατότητες αλληλεπίδρασης με το κοινό σας. Από τη δημιουργία μιας ανάρτησης μέχρι και την προβολή-έρευνα των στατιστικών σας σχετικά με την πορεία της επιχείρησής σας. Μην ξεχνάτε ότι μία επιχείρηση χωρίς λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα ή με ελλιπή χρήση αυτών δίνει την εντύπωση μιας ανύπαρκτης επιχείρησης-φάντασμα.

Επίσης, το περιεχόμενό σας θα πρέπει να είναι καινοτόμο και αυθεντικό. Καλό θα είναι να αποφύγετε τη μίμηση με τους ανταγωνιστές σας, γιατί το κοινό πρέπει να βλεπει μια ανάρτηση και να καταλαβαίνει ότι πρόκειται για δικό σας post. Υιοθετήστε το δικό σας ύφος δημιουργώντας έτσι μοναδικό χαρακτήρα για την εταιρεία σας. Σημαντικό επίσης είναι να είστε τακτικοί και να λειτουργείτε με πρόγραμμα στις αναρτήσεις σας.

Όλα τα παραπάνω θα σας βοηθήσουν να αυξησετε την αναγνωρισιμότητά σας σε ένα βαθμό, αλλά για πιο γρήγορα και μακρόχρονα αποτελέσματα μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Jump Creations. Μαζί θα συζητήσουμε και θα βρούμε τον πιο σύντομο δρόμο της επιτυχίας για την επιχείρησή σας!